Jan Bohman (S), ordförande i Borlänges kommunstyrelse. Foto: SVT

Kommunalrådet: Sorgligt besked

Uppdaterad
Publicerad

I höstas gick Borlänge kommun in i ett samarbetsavtal för att rädda Peace & Love ur en svår ekonomisk situation. Samarbetet sågs som starten på ett långsiktigt arbete för att utveckla festivalen och Borlänge som bostadsort. Men idag tog kommunen emot beskedet att festivalen ställer in.

– Vad Peace & Love betytt för Borlänge och för bilden av Borlänge kan inte mätas i pengar – det är ovärderligt, säger kommunalrådet Jan Bohman i ett pressmeddelande.

Peace & Love

”Kan inte räddas av skattepengar”

Det är Peace & Love som själva har begärt sig i konkurs på grund av bristande biljettförsäljning. Kommunen som tidigare gått in med 2,4 miljoner kronor menar att de inte hade möjlighet att hjälpa festivalen ytterligare.

– En festival måste sälja biljetter och i det här läget, när inte tillräckligt många biljetter säljs, så kan inte våra skattepengar rädda situationen, fortsätter Jan Bohman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peace & Love

Mer i ämnet