Iris Müller-Westermann Foto: TT/ Johan Engman

Iris Müller-Westermann blir ny chef för Moderna Museet Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Hon arbetar nu på Moderna museet i Stockholm och kurerat framgångsrika utställningar med Louise Bourgeois och Hilma Af Klint.

Iris Müller-Westermann är konstvetare och har disputerat på en avhandling om Edvard Munchs självporträtt vid universitetet i Hamburg. Sen 1997 har hon arbetat på Moderna Museet i Stockholm och bland annat ansvarat för utställningarna ”Louise Bourgeois ­– I have been to Hell and back”, ”Max Ernst – Dröm och revolution” och ”Hilma af klint – Abstrakt pionjär” som blev en publiksuccé och även turnerade i Europa.

”En stad där kulturer möts”

– Jag ser fram emot flytten till Malmö som är en expansiv och dynamisk stad där världens kulturer möts. Det ska bli spännande att fortsatt utveckla Moderna Museet Malmö som en internationell mötesplats och bidra till debatt i Öresundsregionen, säger Iris Müller-Westermann i ett pressmeddelande.

Moderna Museet Malmö har ett självständigt utställningsprogram. Iris Müller-Westermann efterträder John Peter Nilsson som chef för museet. Hon tillträder tjänsten den 1 januari 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.