Ett konstprojekt samlar in folks skrik, fram till januari 2021. Foto: Usman Yousaf/Unsplash

Konstprojekt samlar in folks frustration över år 2020 – med skrik

Uppdaterad
Publicerad

Känner du frustration över år 2020? Då kanske du är en av dem som borde skrika ut dina känslor i ett nytt konstprojekt som samlar in skrik till och med januari nästa år.

På sajten Just scream, uppmanas alla som är sugna på att skrika ut sin frustration över det rådande läget i världen att höra av sig. Konstprojektet går ut på att vem som helst kan ringa in till hemsidans nummer, skrika in i luren och sedan lägga på. Skriket laddas upp på hemsidan och finns att lyssna på för alla som vill höra vrålena från de som ringer in.

Mannen bakom konstverket heter Chris Gollmar och insamlingen av skrik pågår fram till 21 januari 2021.

Sugen på att skrika i Oslo?

För den som vill släppa ut sina känslor i ett skrik, men inte via telefon, eller på nätet, så finns också Marina Abramovics konstprojekt The scream. Sedan 2014 har de som besöker Ekebergparken i Oslo kunnat skrika ut genom en ram med ungefär samma bakgrund som pryder Edvard Munchs Skriet. Men eftersom det inte är så lätt att resa mellan olika länder just nu, är det kanske så att även skriken får skötas digitalt för en tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.