Sanna Nielsen var programledare för Melodifestivalen 2015, nu står hon åter redo om det skulle behövas. Foto: TT

Krisplanen: Nielsen tar över Melodifestivalen

Publicerad

Om någon av programledarna för Melodifestivalen blir sjuka är det Sanna Nielsen som tar över.

– Hon är ett fullblodsproffs, säger Annette Brattström, projektledare för Melodifestivalen.

När frågan väcktes på en presskonferens förra veckan ville SVT inte svara på vem som skulle axla rollen om någon av de ordinarie programledarna skulle bli sjuka. Men det är alltså schlagerveteranen Sanna Nielsen som står redo.

Förutom att ha deltagit i tävlingen har hon också varit programledare för Melodifestivalen tillsammans med Robin Paulsson, år 2015.

– Vi är så glada för att Sanna tackade ja till vår förfrågan. Hon är ett fullblodsproffs som kan programmet utan och innan. Vi känner oss så trygga med att hon kan hoppa in och göra ett fantastiskt jobb om någon av de ordinarie programledarna skulle bli sjuka, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen, till Expressen.

Melodifestivalen leds i år av Christer Björkman som ”huvudprogramledare” och en rad olika programledare för de olika deltävlingarna. På lördag är det Oscar Zia och Anis Don Demina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.