Sebastian Stakset i Stockholm 2013. Foto: Henrik Montgomery/TT

”Kristna profiler” samlade in pengar för att betala av Sebbe Staxx skulder

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Stakset, tidigare känd som Sebbe Staxx och före detta medlem av hiphopgruppen Kartellen, lämnade sin bakgrund som kriminell för den kristna tron. Nu har han fått sina skulder nedskrivna efter att tre kristna profiler samlat in pengar för att hjälpa honom med ekonomin.

Den forne Kartellen-medlemmen Sebastian Stakset är numera kristen och reser landet runt för att berätta om hur tron räddat honom från hans kriminella bakgrund och hur Jesus förändrat hans liv. Ett moln på himlen har dock varit hans stora ekonomiska skulder från tiden innan han fann religionen. Nu har hans skulder blivit markant mindre efter att han kunnat betala av stora delar av dem med pengar från en insamling.

Han säger till tidningen Dagen att det känns overkligt att den ekonomiska situationen lättat.

– Min tacksamhet mot Jesus och hans kropp flödar över. Tack, tack, tack. Det är ett nytt kapitel som står skrivet.

Kasta skuldberget i havet

Det var i maj i år som tre kristna profiler startade en insamling för att betala av profilens skulder. Insamlingen som fick namnet ”Kasta skuldberget i havet” avslutades under sommaren och nu har Sebastian kunnat skriva ned en stor del av skulderna som fanns hos bland annat Skatteverket och några företag. Sebastian Stakset vill inte berätta exakt hur mycket pengar som samlats in till insamlingen men säger att det handlar om flera årslöner.

Sebastian Stakset medverkar i Gokväll som sänds på SVT1 under fredagskvällen kl 18.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.