Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera kulturaktörer i Malmö har valt att tacka nej till samarbeten med kommunen med anledning av Israels deltagande i Eurovision Song Contest. Foto: TT

Kulturaktörer i Malmö avböjer samarbete med Eurovision

Publicerad

Orkestrar och scenkonstgrupper i Malmö tackar nej till pengar och samarbeten med kommunen på grund av Israels medverkan i Eurovision Song Contest. Det rapporterar Sveriges radios Kulturnytt.

Flera orkestrar och scenkonstgrupper avböjer att samarbeta med Malmö kommun när staden arrangerar Eurovision Song Contest i maj. Anledningen är Israels deltagande i tävlingen. Flera kulturaktörer har tackat nej både till pengar och till samarbete, enligt mailväxlingar som Sveriges radios Kulturnytt har begärt ut.

– Det blir inte den folkfest som det var menat att vara, säger Jonna Blode Hanno på Club Mermaid till Kulturnytt. Dragklubben är en av organisationerna som valt att tacka nej till kommunens bokare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet