Preparationer inför den 86:e Oscarsgalan utanför the Dolby Theatre i Los Angeles. Foto: AP

Följ Oscarsgalan med Kulturnyheterna

Uppdaterad
Publicerad

Under den 86:e Oscarsgalan direktrapporterar Kulturnyheterna som vanligt här på sajten.

I natt går den 86:e Oscarsgalan av stapeln i Los Angeles. Kulturnyheterna sitter uppe från sen kväll till tidig måndagsmorgon, för att lotsa dig genom årets mest glamorösa filmfest.

Här på sajten (samt i våra sociala medier) hittar du bilder från röda mattan, snabba rapporter om alla pristagare, andra minnesvärda händelser från galan – och såklart en summering som du kan ögna till frukost om du trots allt väljer att sova under oscarsnatten.

Oscarsgalan 2014

”Gravity” & ”American Hustle” leder

Vilka skådespelare, regissörer, manusförfattare, producenter, fotografer, ljus- och ljudtekniker och andra filmarbetare som belönas med en fyrakilos guldgubbe i år är för den stora massan en än så länge väl förborgad hemlighet.

Flest chanser har Alfonso Cuaróns rymdepos ”Gravity” och David O. Russels bluffmakarfilm ”American Hustle” med tio nomineringar var. Steve McQueens slavdrama ”12 Years a Slave” har nio chanser.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2014

Mer i ämnet