Kungliga operan kommer hålla stängt i minst en vecka. Foto: TT

Kungliga Operan stängs efter coronautbrott

Uppdaterad
Publicerad

Kungliga Operan i Stockholm stoppar all verksamhet efter att över 15 personer testat positivt för covid-19. Detta rapporterar Dagens Nyheter.

För bara några veckor sedan kontrollerade Arbetsmiljöverket Kungliga Operans smittskyddsåtgärder. Nu meddelar institutionen att man stänger ner all verksamhet i minst en veckas tid efter att mer än 15 personer smittats av coronaviruset, rapporterar Dagens Nyheter.

De repetitioner som har kunnat pågå under pandemin har nu satts på paus och personalen uppmanas att inte besöka byggnaden.

Förhindrar att det ska spridas ytterligare

Birgitta Svendén, som är vd för teatern och ingår i den särskilda styrgrupp som inrättats under pandemin, säger till Dagens Nyheter att:

– Det stämmer att vi har fler coronapositiva den här veckan. Det är drygt 15 fall vi känner till. Det är utspritt över flera avdelningar, men inte ett klusterutbrott: det handlar i flera fall om personer som inte varit i närheten av varandra. Vi stänger ned för att se till att det inte sprids ytterligare.

Birgitta Svendén uppger även att ingen av de personer som testats positivt är allvarligt sjuka i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer