Humorgruppen Grotesco inför den nya säsongen av serien och musikern Laleh Pourkarim. Foto: TT

Laleh hyllar Grotescos nya avsnitt Ladies night

Publicerad

De avsnitten av humorserien Grotesco har hyllats som ”ypperlig samhällssatir” av de flesta kritiker. Nu skriver artisten Laleh om det senaste avsnittet Ladies night, och om hur det är att vara ensam kvinna bland män i kreativa sammanhang.

”Om du någonsin undrat hur det känns att vara ensam tjej bland nästan bara män i kreativa sammanhang så kan Grotescos nya avsnitt hjälpa dig. Känslan av utanförskapet går inte alltid att beskriva i ord...”

Så börjar Lalehs text som publicerades på hennes Facebook-sida i lördags. Hon fortsätter:

”Exemplen är få, men när de är så här träffsäkra så är det svårt att hålla tårarna tillbaka, hur roliga Grotesco-gänget än är. Därför är denna insats av alla medverkande i detta avsnitt en gåva ifrån ovan, ”sa flickan” skulle mansrådet i avsnittet ropa nu.”

Såhär skriver Laleh om humorgruppen Grotescos senaste avsnitt. Foto: Skärmdump från Lalehs Facebook-vägg.

”Jag är ingen debattör”

Laleh skriver vidare om utmaningarna med att bryta mönster, att det trots de upprop och listor som skrivs så sker det mesta på ytan ändå. Hon menar att hon inte är någon debattör, utan att hon skrivit texten för att hon inte vill att någon missar avsnittet.

Avslutningsvis skriver Laleh att hon nu kommer att återgå ”till sitt hörn” där hon kommer att forsätta förändra musikbranschen ”på de platser det verkligen behövs och är svårast att förändra, bakom dörrarna, i manusrummen bland grabbarna”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer