Foto: Fredrik Sandberg/TT arkiv

Hur minns du Lars Norén?

Uppdaterad
Publicerad

Dramatikern och författaren Lars Norén var både hyllad och kontroversiell. Inom teatern bröt han ny mark när han gestaltade allt från familjedraman till kriminellas livshistorier.

Hur minns du Lars Norén? Dela dina minnen med oss!

Pinnat inlägg

Hur minns du Lars Noréns verk och gärningar? Det vill vi gärna ta del av i den här chatten. Välkommen att dela med dig av dina minnen!

Tack för alla era inlägg! Nu avslutar vi denna chatt. Ha en fin kväll allihop! Hälsningar, Reporter-Stina

Mi • Ett virus som tar död även på en gigant. Ett svart tema att gestalta, där nu denne store dramatiker får det tvivelaktiga nöjet att själv spela huvudrollen. Hyllad, ja det skriver jag under på, men inte särskilt kontroversiell, annat än i de rigidas medvetande.
Livet är inte målat i pastellfärger, det är i verkligheten svart, i bästa fall grått.

Anette Lindbäck • Natten är dagens mor gav mig den djupaste spegling av min uppväxt med psykisk ohälsa och missbruk i modersmjölken.

Jo • Lars har förgyllt min barndom, kommer minnas honom ljuvt

Gunilla • Personkrets 3:1 en fantastisk och fängslande föreställning.

Eva • Jag minns Kaos är granne med gud och Natten är dagens mor på Stadsteatern i Göteborg på 80-talet. Förgörande i sin sanning. Jag minns också Bobby Fisher bor i Pasadena med fantastiskt spel av Lena Nyman.

Gun Haglund • Jag blev varse honom genom hans poesi och det var följande rader som fick mig att känna varmt för honom: "Utan dig är jag ensam med mig själv"
Jag har inte hittat dessa rader fast jag letat i många år. Fanns dom ens? Han var en underbar konstnär. Djupt saknad.

Annica Hilding • Har man sett något av Norén glömmer man det aldrig. En fantastisk dramatiker. sörjer honom mycket. Ännu en fantastisk människa har gått vidare.

Carl • Förknippar sedan juni 1999 Lars Norén med Tonie Olsson och polismorden i Malexander, något som jag även kommer göra framöver.

Ronald • När Sten Ljunggren i förvirrat vansinne under parmiddag bet huvudet av en undulat. TV-historia ur Sanning och Konsekvens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.