Stellan Skarsgård, Charlotte Gainsbourg, Mia Goth, Stacy Martin och Shia LaBeouf spelar alla i filmen ”Nymphomaniac. I mitten regissören Lars von Trier. Foto: TT Bild

Lars von Triers nya film blir två

Uppdaterad
Publicerad

Efter en kompromiss mellan Lars von Trier och producenten Peter Aalbæk Jensen har ”Nymphomaniac” kortats ner från fem och en halv timme till fyra – och delats upp i två.

Lars von Triers kommande film ”Nymphomaniac” följer en kvinnas erotiska resa från födseln till femtioårsåldern.

Nu berättar den danska filmtidningen Ekko att Lars von Trier och producenten Peter Aalbæk Jensen är oense om hur lång tid en sådan skildring behöver.

Regissörens egen version var fem och en halv timme lång, en längd Peter Aalbæk Jensen tror skulle minska marknadsvärdet på filmen kraftigt.

Den version som kommer ha premiär på biografer världen över är därför kortad till fyra timmar och uppdelad i två separata visningar.

”Går emot Lars vilja”

Enligt Ekko är de två filmerna tänkta att ses tillsammans, men ifall biljetterna kommer kosta som vanligt eller ha ett lägre pris var för sig är ännu oklart.

Lars von Trier har själv inte deltagit i klippningen av den nya versionen.

– Den korta versionen går emot Lars vilja, men han accepterar den, för han förstår att marknaden styr, säger Peter Aalbæk Jensen till Ekko.

Sverigepremiär i januari

Den kortare, uppdelade versionen av ”Nymphomaniac” har premiär i Danmark den 25 december och i Sverige den 31 januari nästa år.

Vad som kommer hända med den längre versionen av filmen är ännu inte känt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lars von Trier

Mer i ämnet