SVT har redan spelat in sport-frågesportsprogrammet ”Bara sport” med Lasse Kronér som programledare. Programmet pausades efter anklagelserna men kommer nu att sändas under våren. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Lasse Kronér tillbaka som programledare på SVT

Uppdaterad
Publicerad

SVT vill fortsätta arbeta med Lasse Kronér. I vår sänds det färdiginspelade ”Bara sport” och SVT utesluter inte att Kronér även kan göra comeback som programledare för ”Smartare än en femteklassare”.

Förundersökningen mot SVT-profilen Lasse Kronér läggs ner. Det meddelade åklagarmyndigheten under onsdagsmorgonen.

– Det är en lättnad att det kommer fram ett besked. Vi är glada för Lasses skull att utredningen läggs ner, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT till SVT Nyheter.

Vad betyder det här för hans framtida samarbete med SVT?

– Vi kommer sätta oss ner tillsammans och planerar och diskutera hans fortsatta samarbete och olika projekt.

Hoppade av ”Smartare än en femteklassare”

Lasse Kronér är inte anställd av SVT men har avtal med företaget om olika programledaruppdrag. Många känner till honom som programledare för underhållningsprogrammet ”Doobidoo”.

I november meddelade Lasse Kronér att han hoppar av som programledare för frågesporten ”Smartare än en femteklassare” och i november meddelade SVT att Josefin Johansson tar över programledarrollen den här säsongen, och det beslutet ligger fast. SVT utesluter dock inte att Lasse Kronér kan göra comeback framöver.

– I höstas var vi i ett läge där vi redan kommit igång med förproduktionen och var tvungna att bestämma oss. Den bästa lösningen då var att hitta en ersättare. Vi hoppas att det blir ett jättebra program, men hur vi kommer jobba vidare med projektet är inte bestämt än.

”Vi har haft en tuff period”

Dessutom har SVT redan spelat in sport-frågesportsprogrammet ”Bara sport” med Lasse Kronér som programledare. Programmet pausades efter anklagelserna mot Lasse Kronér men kommer nu att sändas i SVT under våren.

Peter Nyrén har varit i kontakt med Lasse Kronér under morgonen.

– Han har haft en väldigt tuff period men är glad och lättad nu. Vi hoppas att han kommer vara sugen på att komma tillbaka. Vi ska ses så snart som möjligt.

Finns det fler utredningar mot SVT-profiler?

– Inte som jag känner till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.