Tomas Ledin. Foto: TT/Anders Wiklund

Ledin rasar mot Liberalerna efter viral video

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna tvingas plocka bort sin senaste virala kampanjvideo från nätet. Anledningen är att Tomas Ledin inte gillar hur de använder hans klassiska låt ”Vi är på gång”.

”Vi är på gång! Vi är laddade, vi är tända!” När Liberalerna i Örebro lade ut en ny kampanjvideo i sociala medier i veckan var det Tomas Ledins låt ”Vi är på gång” som de medverkande politikerna sjöng under stoj och spex. Det gillades inte av Ledin, och videon har nu fått plockas ned från partiets sociala kanaler, skriver Nerikes Allehanda.

– För mig är det väldigt enkelt, jag vill inte att man använder min musik i partipolitiska syften, säger Ledin till tidningen.

Enligt Ledin skulle han ha tackat nej även om han hade fått en fråga från partiet om de fick använda låten.

– Det här är fullständigt oacceptabelt och man kan ju tycka att en kommunpolitiker skulle förstå upphovsrättsliga frågor när det gäller musik, säger han.

Videon hann dock bli viral innan den plockades ned. Många hånade den, andra hyllade den. Liberalernas kommunalråd i Örebro, Karolina Wallström, säger till Aftonbladet att man sökt Ledins agent innan publiceringen, men när han inte gick att nå valde man att ändå lägga ut filmen.

– Sen bedömde vi att den bara skulle gå ut till medlemmarna men sen blev det spridning på den, och det hela blev jättestort, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.