Lemmy Kilmister sommaren 2015. Foto: Joel Ryan/AP/TT

Lemmys liv ska skildras på film

Publicerad

En spelfilm om den brittiske hårdrockslegendaren Ian ”Lemmy” Kilmister är på gång, skriver The Hollywood Reporter.

Lemmy Kilmister, som frontade Motörhead i 40 år, gick bort 70 år gammal 2015. Greg Olliver, som ska regissera den kommande filmen ”Lemmy”, följde Kilmister och Motörhead under tre år och har tidigare gjort en dokumentär med samma namn som spelfilmen om musikern.

– Allt som du har hört om Lemmy är troligtvis sant. Inte för att han anammade rock'n'roll-klyshorna, utan för att han skapade dem. Röda Marlboros och Jack Daniel's till frukost, amfetamin till middag – allt är sant. Men bakom den där hårda rockfasaden fanns också en intressant, komplicerad och varmhjärtad man som gick sin väg och aldrig slutade att spela den musik som gjorde honom lycklig, säger Greg Olliver.

Vem som ska spela Lemmy är ännu inte offentliggjort. Bara månader innan han avled sade Kilmister själv att han gärna skulle se nu avlidne Roger Moore spela honom.

Inspelningsstart är planerad till tidigt nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.