Elina Haimi, Carol Atallah, Kristoffer Fransson, Josephine Hattevig, Tomas Blideman, Christopher Gimling Shaftoe, Sigge Trost, Anna Linnér Franzén, Sofie Roos Grafström, Malin Lundgren Foto: Erixson/Barncancerfonden

Lilla Aktuellt vinner pris

Publicerad

SVT:s Lilla Aktuellt vinner Barncancerfondens Journalistpris 2014. Reportaget ”Bästa vänner trots sjukdomen” av Josephine Hattevig får priset i kategorin Etermedia.

– Jag är så otroligt glad och stolt. Det märktes direkt att det här är en historia som verkligen berör, säger Josephine Hattevig.

I reportaget skildras 12-åriga kompisarna Robin och Max. De blev bästa vänner i första klass. Men några månader senare drabbades Robin av leukemi. Under hela sjukdomstiden var Max vid Robins sida. I inslaget beskriver killarna sin fantastiska vänskap och Max berättar hur självklart det var för honom att stötta och vara med Robin.

I motiveringen till journalistpriset skriver Barncancerfonden att reportaget belönas för att visar vikten av att ha stöd från sina vänner när man är sjuk och inte kan vara i skolan som vanligt. Och att Robin och Max tillsammans visar hur viktig vänskapen är för alla barn, i synnerhet när man är sjuk.

Fotograf för inslaget var Johan Nordström och redaktör var Anna Linnér Franzén.

Inslaget med Robin och Max kan ses i sin helhet på Lilla Aktuellts hemsida barnkanalen.se/lillaaktuellt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet