Elina Haimi, Carol Atallah, Kristoffer Fransson, Josephine Hattevig, Tomas Blideman, Christopher Gimling Shaftoe, Sigge Trost, Anna Linnér Franzén, Sofie Roos Grafström, Malin Lundgren Foto: Erixson/Barncancerfonden

Lilla Aktuellt vinner pris

Publicerad

SVT:s Lilla Aktuellt vinner Barncancerfondens Journalistpris 2014. Reportaget ”Bästa vänner trots sjukdomen” av Josephine Hattevig får priset i kategorin Etermedia.

– Jag är så otroligt glad och stolt. Det märktes direkt att det här är en historia som verkligen berör, säger Josephine Hattevig.

I reportaget skildras 12-åriga kompisarna Robin och Max. De blev bästa vänner i första klass. Men några månader senare drabbades Robin av leukemi. Under hela sjukdomstiden var Max vid Robins sida. I inslaget beskriver killarna sin fantastiska vänskap och Max berättar hur självklart det var för honom att stötta och vara med Robin.

I motiveringen till journalistpriset skriver Barncancerfonden att reportaget belönas för att visar vikten av att ha stöd från sina vänner när man är sjuk och inte kan vara i skolan som vanligt. Och att Robin och Max tillsammans visar hur viktig vänskapen är för alla barn, i synnerhet när man är sjuk.

Fotograf för inslaget var Johan Nordström och redaktör var Anna Linnér Franzén.

Inslaget med Robin och Max kan ses i sin helhet på Lilla Aktuellts hemsida barnkanalen.se/lillaaktuellt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Medier

Mer i ämnet