Lillasyster om sina nya barnfans: ”Kan lägga ner nu”

Uppdaterad
Publicerad

Hårdrockarna i Lillayster har fått en helt ny skara fans under Melodifestival-veckorna. Plötsligt har de blivit barnfavorieter – och gör succé i barnappen Tiktok.

– Det är superhäftigt, det är som att man planterar ett litet rockfrö, säger trummisen Ian-Paolo Lira.

De kom in i Melodifestivalen som ett redan etablerat rockband. Med flera album bakom sig hade de redan en trogen fan-skara bakom sig.

”Det coolaste de har hört”

Men sedan de gick vidare till Andra chansen i Melodifestivalens första deltävling så har de nu fått helt nya fans. Och kanske inte i de kretsar de hade förväntat sig.

Melodifestivalen 2021

– Det är många barn som skickar in videos och tycker att det är det coolaste de har hört, säger basisten Andreas Bladini.

– Min son tycker att det är den bästa låten han vet. Det är det enda han lyssnar på. Det är så stort för mig att jag kan känna att jag kan lägga ner, nu är jag klar, säger trummisen Ian-Paolo Lira.

Satsar på Tiktok

Grabbarna har tagit sina nya fans till sig. Sedan Melodifestivalen startade har de nu till och med blivit aktiva i barnens egna sociala medier-app Tiktok.

– Vi håller fortfarande på och lära oss hur det funkar. Vi startade med 10 ödmjuka följare och nu är vi uppe i 2000 tror jag, säger Ian-Paolo Lira.

Deras Melodifestival-bidrag ”Pretender” har dessutom blivit en låt som tiktok-användarna kan dansa till i appen.

Hur blir era spelningar i framtiden om barnen ska trängas mer era gamla fans?

– Svinroliga, det blir flera gig helt enkelt. Man gör matinégig och riktiga gig. Och bara man får börja spela igen så får gärna kidsen börja komma och följa med oss tills vi blir så gamla så vi inte kan spela längre, säger sångaren Martin Westerstrand.

I Andra chansen på lördagskvällen ställs Lillasyster mot Alvaro Estrella i kvällens första duell. Vinnaren tar sig vidare till final.

– Vi hoppas att vi har stöd från folket och att det finns tillräckligt många hårdrockare och hårdrockskids där ute, säger Martin Westerstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2021

Mer i ämnet