Mellostjärnan tar sina karantänskonserter till Globen

Uppdaterad
Publicerad

Mellostjärnan Lina Hedlunds virtuella konsertinitiativ Karantänsessions, där hon och andra svenska artister uppträder i Hedlunds vardagsrum, har nått stor publik. Nu tar artisten initiativet vidare till en bra mycket större och mindre intim scen – Globen.

– Musiken är lika viktig oavsett om man är klädd i raggsockar eller klackar, säger Lina Hedlund i SVT:s Morgonstudion.

Anis Don Demina, Oscar Zia och Frida Öhrn. Många är artisterna som har uppträtt i Lina Hedlunds vardagsrum som en del av initiativet Karantänsession. Enligt Lina Hedlund har vardagsrumsgigen på ett sätt varit som att resa tillbaka i tiden.

– På ett sätt är det som att komma tillbaka till där jag började. När man som nu inte får musicera på samma sätt inser man att hänget och att man gör något tillsammans är det som är grejen, säger Lina Hedlund.

På skärtorsdagen tar Lina Hedlund med sig gänget från vardagsrummet och sänder live från Globen. Bland annat uppträder Sanna Nielsen och Mariette.

– Ju fler vi är som vill vara med och hjälpa – och samtidigt ta avstånd – desto starkare är vi, säger Lina Hedlund.

Se mer av intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.