Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Folk är så tråkiga”, säger Linda Skugge i SVT:s Morgonstudion. Foto: SVT

Linda Skugge: ”Hela min karriär är byggd på dubbelmoral”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen släpps en poddserie om kulturskribenten Linda Skugge, som nyligen fick stor uppmärksamhet när hon började lägga ut sexuellt innehåll på betalplattformen Onlyfans.

Linda Skugges tid i offentligheten har varit lång. På 90-talet var hon medredaktör för den feministiska boken ”Fittstim”, hon har skrivit en lång rad böcker som ”Ångestboken”, ”Saker under huden” och ”ordentliga människor”.

Hon har även jobbat som teaterproducent, översättare och litteraturkritiker.

Tidigare i år blev det en stor snackis när den tidigare feministprofilen startade ett Onlyfanskonto där hon säljer filmer och bilder med sexuellt innehåll till prenumeranter.

”Räddade mig”

I samband med att podden ”SKUGGE” släpps besökte hon Morgonstudion för att, bland annat, prata om vad som fått henne att skaffa Onlyfans.

– Det började med att jag recenserade en bok. Jag tycker att jag gjorde mitt jobb, men jag blev av med alla mina uppdrag. Så det räddade mig ekonomiskt, sen är det något jag tycker om, säger hon.

Recensionen i fråga var en sågning av Kristina Sandbergs ”En ensam plats” med rubriken ”Blir inte konst för att man skriver om cancer”. Texten skapade stor debatt och många läsare tyckte den var alldeles för hård.

Se en längre intervju i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.