• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Litteraturfestival kör två år till

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårets nyhet Stockholm Literature fortsätter.

I oktober 2013 ordnades för första gången tvådagarsfestivalen Stockholm Literature, på Moderna museet i Stockholm.

På programmet stod samtal, uppläsningar och performance som kretsade kring litteratur, konst, teater och film. Arrangör var den ideella föreningen Stockholms litteraturfestival ihop med Moderna museet.

Modernas litteraturfestival

Nu är det klart att festivalen ska hållas åtminstone två gånger till. Upplaga nummer två utspelas i oktober och den tredje festivalen ordnas nästa år.

Växer en aning

Festivalen kommer att växa med en kväll, men i övrigt blir det ungefär samma antal medverkande och programpunkter som under premiäråret.

– Det är viktigt att behålla den atmosfär av koncentration och eftertanke som präglade den första festivalhelgen på Moderna, säger Stefan Ingvarsson, konstnärlig ledare för festivalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Modernas litteraturfestival

Mer i ämnet