Alesso skulle ha spelat på Lights festival i Globen. Foto: TT

Live Nation ställer in Lights festival – utan förklaring

Uppdaterad
Publicerad

EDM-festivalen Lights festival skulle hållits i Globen den 27 november. Men evenemanget har ställts in – med fem dagars marginal. Källor till Aftonbladet uppger att biljettförsäljningen varit för dålig.

Efter fyra års paus skulle Lights festival återuppstå. Det meddelade konsertarrangören Live Nation i ett pressmeddelande i oktober. Dragplåster var bland annat den svenske DJ:en Alesso. Festivalen beskrivs som en systerfestival till sommarsatsningen Summerburst.

Men nu har biljettköparna fått ett mejl från Live Nation om att festivalen ställs in. Biljetterna kommer att återlösas automatiskt.

”Det är en mängd olika faktorer som spelar in för att vi ska kunna leverera en riktigt bra festivalupplevelse och nu blev den samlade bedömningen att det inte gick, det är inte en enskild orsak. Det är väldigt tråkigt att det blev så nära inpå men som situationen ser ut idag så har vi fattat det här beslutet”, skriver Karolina Moberg, marknadschef på Live nation i ett mejl till Kulturnyheterna. 

Biljettköparna kommer att få pengarna tillbaka.

Uppgift: Dålig försäljning

Enligt källor till Aftonbladet handlar beslutet om dålig biljettförsäljning, en uppgift Live Nation inte vill kommentera.

”Vi har jobbat hårt för att lyckats med det men tyvärr finns inte de möjligheterna”, skriver Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation, i ett mejl till tidningen.

Kulturnyheterna har sökt Anders Boström som inte vill utveckla sitt svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.