Artisten, programledaren och författaren Gina Dirawi och bandet Amason med Amanda Bergman i spetsen uppträder på liveströmmad midsommarkonsert. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT/Thomas Johansson / TT

Liveströmmad midsommar med Gina Dirawi och Amason

Publicerad

Ingridstudion på Södermalm i Stockholm har tidigare arrangerat två 36 timmar långa liveströmmade musikfestivaler. Nu är det dags för digitalt midsommarfirande med livströmmad musik i 3,6 timmar. Uppträder gör bland andra Gina Dirawi, Amason och Daniel Boyacioglu.

De tidigare festivalerna har sänts ifrån studion i Stockholm. Lagom till midsommar drar de den här gången istället ut på landet, närmare bestämt till Mariefred.

– Den här gången är vi i naturen, mellan äppelträd och firar midsommar, säger en av arrangörerna Kalle Josephson.

I 3,6 timmar kommer de att liveströmma musik som framförs av bland andra Gina Dirawi, Amason, The Grant, Freja the Dragon och Ingridorkestern som består av bland andra Peter, Bjorn and John och andra artister som är knutna till Ingrid studion.

– De kommer köra en somrig jamsession. Det ska bli så mysigt, säger Kalle Josephson.

Vill ge inblick i svensk midsommar

Liveströmmningen kallas för A midsummer night's stream och arrangörerna siktar på att den ska vara ”den perfekta gästen” att ha vid slutet av middag.

– Vi vill vara en fortsättning på midsommarfesten med musik.

Utöver musiken kommer de också ha midsommaraktiviteter som att kasta boll i hink, och tanken är att folk ska kunna delta via videosamtal.

– Vi vill hitta den traditionella midsommarstämningen. Vi har tidigare haft väldigt många tittare i USA och det vore roligt att ge dem en inblick i hur det är att fira midsommar i Sverige, säger Kalle Josephson.

Konsertkvällen strömmas via Ingridstudions hemsida och Twitch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.