Maratonkonserter strömmas på nätet i helgen

Publicerad

När arenor och klubbar håller stängt för att förhindra spridningen av coronaviruset tar artister livemusiken ut på nätet. I helgen blir det både svensk maratonspelning via appen Twitch med bland andra Peter Bjorn and John och direktsänd amerikansk konsert med stjärnor som Billie Eilish och Mariah Carey.

Under fredagen startar en 36 timmar lång spelning som sänds från Ingridstudion i Stockholm. Peter Bjorn and John, Jenny Wilsson, Johnossi och Tove Styrke är några av artisterna som kommer att spela på minifestivalen som liveströmmas via appen Twitch.

”Svårt att skilja upp från ner, mörkt från ljust, klokt från dumt. Det enda vi vet med säkerhet är att vi kan och vill spela musik, så det kommer vi att göra.”, skriver initiativtagarna på festivalens eventsida.

Coronaviruset och kulturen

Ersätter musikgala

Helgen bjuder också på liveströmmad musik från USA. Elton John kommer att vara värd för en kväll med direktsänd musik där världstjärnor som bland andra Billie Eilish, Mariah Carey, Alicia Keys och Backstreet Boys kommer att uppträda.

Evenemanget har fått namnet Iheart living room concert då alla uppträdanden är filmade i artisternas hem. Konserten ersätter den uppskjutna musikgalan Iheart Radio Music Awards och kommer att sändas både på nätet och i amerikansk tv söndagen den 29 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet