Lost Boys-skådespelaren Corey Haim död

Uppdaterad
Publicerad

Den kanadensiskfödde skådespelaren Corey Haim har dött. Haim spelade in en rad filmer på 80-talet, men blev mest känd för sin roll i vampyrfilmen The Lost Boys.

Haims första filmroll kom i Firstborn 1984. Tre år senare kom det stora genombrottet med The Lost Boys. Under sin karriär arbetade han ofta tillsammans med skådespelarkollegan Corey Feldman.

Haim (bilden) och Feldman fick med åren problem med drogmissbruk och de gick skilda vägar. 2007 återförenades de för att arbeta med dokusåpan The Two Coreys. Efter två säsonger lades dock serien ned.

Under senare år har Haim både regisserat och spelat med i filmer som A Detour in Life och The Throwaways. Ingen av de filmerna hann bli helt färdigställda innan Haim dog, 38 år gammal.

Polismyndigheten i Los Angeles uppger för amerikanska medier att Haims död inte betraktas som misstänkt.

Anders Silvergren Blåder

The Lost Boys

I genombrottsfilmen The Lost Boys spelar Corey Haim Sam, den yngre brodern i en familj som flyttar till Kalifornien.

I den nya hemstaden börjar Sam misstänka att det tuffa motorcykelgänget, med Kiefer Sutherland i spetsen, i själva verket utgörs av ett gäng vampyrer.

Filmen regisserades av Joel Schumacher, som senare kom att regissera filmer som Falling Down (1993), Batman Forever (1995) och Phone Booth (2002).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.