Filmregissören Lukas Moodysson gör en uppföljare till sin filmsuccé ”Tillsammans”. Foto: TT

Lukas Moodysson gör uppföljare till ”Tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

Filmregissören Lukas Moodysson gör en uppföljare till sin filmsuccé ”Tillsammans”. Den nya filmen utspelar sig 1999, 24 år efter den första filmen.

Den nya filmen ska heta ”Tillsammans 99” och ska skildra samma personer som sist – fast 20 år senare.

”Tillsammans 99 ska bli världens sorgligaste komedi. Den ska handla om att bli gammal, blicka bakåt, ångra allt man gjort, eller ångra ingenting, ligga vaken på nätterna och sakna någon man inte träffat på tjugo år, längta tillbaka, längta framåt”, säger Lukas Moodysson i ett pressmeddelande.

Återvänder i rollen som Göran

Dramakomedin ”Tillsammans” hade premiär 2000 och utspelas i ett proggigt bostadskollektiv på 70-talet. I rollistan fanns skådespelare som Michael Nyqvist, Lisa Lindgren och Ola Rapace.

I ”Tillsammans 99” återvänder skådespelaren Gustaf Hammarsten i rollen som Göran, den i kollektivet som en gång mycket kretsade kring och Shanti Roney spelar kompisen Klasse.

”Tillsammans 99” beräknas att ha biopremiär under 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.