Lyxfällan-profilen Patrick Grimlund död

Uppdaterad
Publicerad

Programledaren Patrick Grimlund har gått bort. ”Hur ska vi kunna leva vidare utan dig”, skriver hans fru på Instagram.

TV-profilen, som tidigare varit programledare för Lyxfällan i TV3, blev 50 år. Han efterlämnar frun Sara Grimlund och fyra barn.

”Vi är helt förkrossade och chockade,” skriver Sara Grimlund i sitt inlägg i sociala medier.

Omkom vid trafikolycka

Enligt Expressen och Aftonbladet ska Patrick Grimlund ha omkommit vid den trafikolycka som inträffade i Strängnäs under söndagen. Vid olyckan kolliderade en lastbil med en personbil, och de två personer som färdades i lastbilen fördes till sjukhus med ambulans.

En man i 50-årsåldern som färdades i personbilen avled, och enligt kvällstidningarnas uppgifter ska detta alltså vara Patrick Grimlund.

Orsaken till olyckan är ännu oklar och polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död, men har ingen misstänkt.

Vännernas sorg 

Magnus Hedberg som programledde ”Lyxfällan” tillsammans med Patrick Grimlund har kommenterat sin tidigare kollegas bortgång på Instagram:

”Patrick, min radarpartner och vän. Är fortfarande i total chock och fullständigt förkrossad”, skriver han.

”Så sorgligt och fruktansvärt. Beklagar er stora förlust”, skriver tv-profilen Jessica Almenäs i en kommentar på Instagram.

”Han har alltid varit kul, så glad och sprallig. Vi har ändå haft en väldigt fin kontakt genom åren”, säger Christian ”Kicken” Lundqvist, mångårig vän till Grimlund, till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.