Patrick Grimlund, näst längst till vänster, spelade med i Mikael Samuelssons kändislag under välgörenhetsmatchen i Mariefred. Foto: SVT

Hockeystjärnan Mikael Samuelsson om Patrick Grimlunds bortgång: ”Känns helt overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen omkom tv-profilen Patrick Grimlund i en trafikolycka utanför Mariefred. Dagen innan hade han deltagit i en hockeymatch för välgörenhet i Mariefred.

Det var andra året i rad som evenemanget, som kallas ”Kändismatchen” anordnades. Denna gång i syfte att samla in pengar för ALS-forskning till minne av Börje Salming.

I det ena laget spelade lokala profiler från Mariefred IFK. I det andra hade det tidigare NHL-proffset Mikael Samuelsson samlat ihop såväl kända ishockeyspelare som andra lokala kändisar för att spela tillsammans. En av dem var Patrick Grimlund som var bosatt mellan Mariefred och Nykvarn.

– Patrick spelade med i matchen både i år och förra året. Han var en del av oss i laget, säger Mikael Samuelsson som beskriver att beskedet om dödsolyckan kom som en chock.

– Det känns helt overkligt. Att vi hade det så trevligt bara några timmar innan, och så kan livet vända såhär fort.

Själv lärde han känna Patrick Grimlund när han skulle ta ut sitt kändislag för evenemanget förra året. Han beskriver att Patrick Grimlund var en person som ville hitta nya utmaningar och som passade bra in i laget även fast han inte var ishockeyspelare.

– Det var en självklarhet att han skulle vara med. Vi ville ha personer som passade i gruppen. Och det gjorde verkligen Patrick med sin personlighet och sitt sätt att vara, säger Mikael Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.