Regissören M Night Shyamalan om ”Knock at the cabin”

Publicerad

Jordens undergång närmar sig och de enda som kan förhindra domedagen är en familj på semester. ”Sjätte sinnet”-regissören M Night Shyamalans nya thriller ”Knock at the Cabin”.

Regissören M Night Shyamalan debuterade 1999 med skräckfilmen ”Sjätte sinnet”. Sen dess har han släppt flera skräck- och science fictionfilmer.

Nu har hans senaste film ”Knock at the cabin” gått upp på vita duken. Filmen följer föräldrarna Eric och Andrew som är på stugsemester med sin dotter Wen. En dag knackar fyra beväpnade inkräktare på, som menar att jordens undergång är nära och att det enda som kan förhindra domedagen är att familjen offrar en av sina egna.

– En stor del av mina filmer handlar om religion, men mer som mytologi om aliens och spöken. Det gör att karaktärerna känns som en del av något större, säger M Night Shyamalan till Kulturnyhterna.

Shyamalans tidigare filmer är kända för sina drastiska vändningar, framförallt i slutet av filmerna.

– Överraskningar behöver inte vara ett specifikt ögonblick i filmen, det kan också vara att man rör sig mellan känslan att ”jag tror dem, jag tror dem inte”, säger M Night Shyamalan.

– I denna film är det mycket som vänds upp och ner. Vad och vem man är rädd för, om rädslan finns inne i stugan eller utanför. Jag tycker mycket om att hålla publiken i obalans, säger han.

Knock at the cabin

Regi & manus: M Night Shaymalan

Baserat på: ”Tha Cabin at the end of the world” av Paul G. Tremblay

I rollerna: David Bautista, Jonathan Groff, Kristen Cui m.fl.

Biopremiär: 3 februari

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.