Madonna får kritik för sitt framträdande av Like a prayer under lördagens final av Eurovision song contest. Foto: SVT

Madonna får kritik för sitt uppträdande

Uppdaterad
Publicerad

Den isländska gruppen Hatari har fått kritik för att de visade upp palestinska flaggor i sändningen av finalen i Eurovision song contest. Nu får även Madonna kritik för sitt framträdande med Like a prayer, då två dansare hade israeliska och palestinska flaggor på ryggen. Något som fått Israels kulturminister att reagera.

Den isländska gruppen Hatari har under veckan av Eurovision song contest fått kritik för att ha varit för politiska, de fick veta att de hade passerat en gräns för vad som var acceptabelt. Men under lördagens final av tävlingen visade gruppen upp palestinska flaggor under slutminuterna av sändningen. Något som kan få konsekvenser, rapporterar tidningen Haaretz.

Kulturministern kritiserar Madonna

Men även Madonna får kritik för sitt framträdande under finalkvällen. Hon uppträdde med två låtar varav en var Like a prayer. I ett av hennes framträdanden kunde man se två dansare med flaggor på ryggen, en dansare hade en israelisk flagga på sin rygg och den andre hade en palestinsk. Något som fått Israels kulturminister att reagera.

Kulturministern tycker inte att Madonna ska blanda ihop kulturevenemang med politik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.