Madonna Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Madonna protesterar mot vapenvåld i ny musikvideo

Uppdaterad
Publicerad

I en ny musikvideo regisserad av Jonas Åkerlund tar Madonna ställning mot vapenvåldet i USA. Musikvideon inleds med en varning för starkt innehåll. Sedan får man följa ett brutalt händelseförlopp inifrån en nattklubb, där dansande människor skjuts ihjäl en av ensam gärningsman till tonerna av låten ”God control”.

Låten som videon tillhör är en av låtarna från Madonnas ”Madame X”-album som släpptes den 14 juni i år.

Skjutningen för tankarna till dådet mot gayklubben Pulse i Orlando, där 49 människor dödades och 53 skadades för tre år sedan, skriver The Guardian.

I videon citerar Madonna medborgarrättsaktivisten Angela Davis och tar tydlig ställning i ett meddelande skrivet med vit text mot svart bakgrund ”Ingen är säker. Hårdare vapenlagar. Nu.”

Madonna har även i tidigare intervjuer uttalat sig kritiskt mot det rådande regelverket för skjutvapen i hemlandet och manat till förändring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.