Magdalena Ribbing var en prisad matskribent och har gett ut flera böcker på temat stil, hyfs och etikett. Under senare år blev hon framför allt känd som vett- och etikettexpert. Foto: Anders Wiklund/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Magdalena Ribbing är död – blev 77 år

Uppdaterad
Publicerad

Den folkkära journalisten och författaren Magdalena Ribbing är död. Hon avled på sjukhus under fredagen efter en fallolycka i hemmet, uppger DN.

Journalisten och författaren Magdalena Ribbing inledde sin karriär på Dagens Nyheter 1970 som politisk reporter. Under 1990-talet blev hon chef för Namn och Nytt-redaktionen och arbetade även med matpatrullen i DN – en föregångare till Krogkommissionen.

– Det är med stor sorg vi har mottagit det här beskedet i dag. Det är otroligt sorgligt, hon hade mycket mer att ge, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till Kulturnyheterna.

Prisad matskribent

Magdalena Ribbing var en prisad matskribent och har gett ut flera böcker på temat stil, hyfs och etikett. Under senare år var hon framför allt känd som vett- och etikettexpert och skrev en populär frågespalt i Dagens Nyheter på temat.

Hon deltog dessutom flera gånger som expert under Nobelmiddagen och kungliga bröllop för både SVT och TV4.

Fallolycka under lunchförberedelse

Magdalena Ribbing ska ha fallit under förberedelser för en lunch hon arrangerade för vänner. Hon fördes med ambulans till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Magdalena Ribbing blev 77 år gammal, hon efterlämnar maken Thomas Hempel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer