Stort intresse för Millennium-rättigheterna. Foto: TT

Många slåss om rättigheterna till Millennium: Petter Stordalen sägs vara en av dem

Uppdaterad
Publicerad

Den sista delen av den uppföljande Millennium-trilogin är ute i butik och David Lagercrantz går vidare i sitt författarskap. Men flera förlag visar stort intresse för att släppa ytterligare romaner i den hyllade bokserien.

Stieg Larsson skrev de tre första Millennium-böckerna innan sin död. Nu har David Lagercrantz släppt sin tredje och sista bok i den uppföljande Millennium-serien, Hon som måste dö, och ska hädanefter skriva om en helt ny romanhjälte.

Hedlund Agency, som tidigare representerat Lagercrantz, bekräftar att intresset är stort.

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen är även delägare i förlaget Strawberry Publishing – en av dem som är sugna på att fortsätta på serien, enligt uppgifter till Expressen.

Det är Stieg Larssons bror Joachim Larsson, vd för Moggliden AB, som tillsammans med sin pappa äger de eftertraktade rättigheterna till Millennium.

– Vi har blivit kontaktade av fyra olika förlag, men inget är påskrivet ännu. Vi går och grunnar på det och ser vad som är bäst, säger han till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.