”Skulle vara det största vi gjort så här långt”

Uppdaterad
Publicerad

Tvillingbröderna Marcus och Martinus har en lång artistkarriär bakom sig – men om de tar hem hela tävlingen på lördag kommer det vara det största de gjort, menar de.

– Vi är i en väldigt viktig period i karriären just nu.

De norska bröderna Marcus och Martinus Gunnarsen var redan favorittippade när de tog Sverige med storm och gick direkt till final i Melodifestivalens tredje deltävling med bidraget ”Air”.

Nu visar oddsen att de även har god chans att kamma hem hela tävlingen på lördag, då de ligger topp tre på bettingsidorna.

Melodifestivalen 2023

– Det är en sjuk känsla. Vi ska bara ge allt när vi står på scen, säger duons ena halva Martinus till SVT.

Slog igenom som tioåringar

Marcus & Martinus har en karriär som sträcker sig tillbaka så långt som ett decennium. De slog igenom 2012, då tio år gamla, på Norges motsvarighet till Lilla Melodifestivalen.

Sedan dess har de släppt flera album, åkt på Europaturné med Jason Derulo och deras största hit ”Elektrisk” håller fortfarande rekordet i Norge som den låt som legat längst på topp 10-listan.

”Det största hittills”

Om de skulle skickas vidare till Eurovision song contest i maj skulle det dock bli den största milstolpen i deras karriär, säger de.

– Vi är i en period i vår karriär nu då det är så otroligt viktigt för oss att vi gör ett bra nummer, och det hade varit en bonus om vi hade vunnit. Det hade varit det största vi hade gjort så långt, säger Marcus.

Att de tävlar för Sverige i stället för hemlandet Norge menar de är en ära.

– Det är därför vi vill vara med i Melodifestivalen, för att representera Sverige i Eurovision. Och då måste vi slå Norge!, säger Martinus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet