Maria von Trapp (till vänster) tillsammans med brodern Johannes och svägerskan Erika von Trapp i ett foto från 2008. Foto: TT

Maria von Trapp död

Uppdaterad
Publicerad

Maria von Trapp, medlem av den sjungande österrikiska familjen som inspirerade till musikalen ”Sound of Music”, har avlidit 99 år gammal.

maria von Trapp dog tidigare i veckan i sitt hem i Vermont, bekräftar hennes halvbror Johannes von Trapp för New York Daily News.

Maria var ett av sju barn som den österrikiske sjöofficeren Georg von Trapp hade med sin första hustru Agathe. Sedan hon dött gifte von Trapp om sig och fick ytterligare tre barn med Maria Augusta von Trapp som undervisade barnen i musik och skrev boken som inspirerade till musikalsuccén.

Familjen von Trapp flydde undan nazisterna 1938 och turnerade senare i Europa och USA med musikalnummer innan de slog sig ner i Vermont.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.