Foto: Wikimedia Commons

Marina Abramović förenas med Ulay – planerar att skriva memoar tillsammans

Uppdaterad
Publicerad

Konstnären Marina Abramović och hennes tidigare partner Ulay ska skriva en memoarbok ihop.

– Det finns så många otroliga anekdoter, säger Ulay till sajten Artnet News.

Under sin tid tillsammans skapade det dåvarande konstnärsparet Abramović och Ulay en rad legendariska performance verk. Många gånger med den mänskliga relationen i fokus. AAA AAA, Imponderabilia och Rest Energy för att nämna några.

Men den personliga relationen och samarbetena tog slut 1988. Ett avslut som paret även gestaltade i verket The lovers från samma år då de under 90 dagar vandrade åt varsitt håll på den kinesiska musen för att slutligen mötas, och där avsluta relationen.

”Många otroliga anekdoter”

Nu planeras dock en återförening i litterär bemärkelse – en gemensam memoarbok, som enligt Artnet news kommer berätta tidigare okända historier om det dåvarande parets liv.

– Det finns så många otroliga anekdoter som de flesta inte vet och jag tror att de är värda att läsa om – de låter som sagor, säger Ulay till sajten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.