Hör deltagarna Märta Bonnevier och Axel Kratz när de var på besök i Morgonstudion. Foto: SVT

Gift vid första ögonkastet: Så känner Märtha och Axel idag

Uppdaterad
Publicerad

Dejtingprogrammet Gift vid första ögonkastet är tillbaka med en ny säsong. Men alla matchningar har inte gått som planerat. Hör deltagarna Märtha Bonnevier och Axel Kratz när de var på besök i Morgonstudion. 

Programmet där två personer gifter sig utan att tidigare träffats startades 2014 och har sedan dess väckt både uppmärksamhet och kritiserats för bland annat bristen på mångfald. 

Årets säsong är inget undantag. Matchningen mellan Märtha Bonnevier och Axel Kratz har varit årets stora snackis och i tredje avsnittet valde de att lämna experimentet.

I Morgonstudion berättar det om hur tiden efter programmet har varit.

 – Man var inte beredd på att det skulle bli en sån stor grej som det faktiskt blev, säger Axel och fortsätter: 

– Det är väldigt många som kommer fram och vill prata med mig. De vill ta bilder och säger vad fin och modig du var som ställde upp, säger Axel Kratz.

– På mig spottar de, nej, men jag märker ingenting, säger Märtha Bonnevier i Morgonstudion.

Inte besvikna på produktionen

I år har den mesta av kritiken kretsat kring huruvida programmet är oetiskt och omoraliskt. Göteborgs-Postens kulturchef Björn Werner, skrev bland annat att programmet ”frossar i ensamma människors misslyckanden på bästa sändningstid”.

Är ni besvikna på produktionen?

– Nej, absolut inte. De har behandlat oss väldigt väl. Produktionen har fått väldigt mycket uppmärksamhet medialt. Men för oss som har upplevt det så har jag inte negativt att säga, säger Märtha Bonnevier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.