”Taco-paret” från Gift vid första ögonkastet: Vi bröt mot reglerna

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska upplagan av Gift vid första ögonkastet började sändas 2014. Men sedan pandemin inleddes har programmet blivit mer av en snackis än tidigare år. Efter gårdagens säsongsavslutning fick Morgonstudion besök av deltagarna Anton Pehrson och Sofia Lindhe.

Gift vid första ögonkastet har alltid genererat en hel del snackisar: tidigare deltagare har gjort gemensam sak och krävt att programmet ska läggas ner och produktionens bristande mångfald har kritiserats flera gånger. Men trots det har äktenskapsdokusåpan rullat på år efter år.

Med anledning av pandemin har svenskarna tittat mer på tv och rörlig bild än vanligt, vilket kanske har lett till ett ökat intresse för Gift vid första ögonkastet.

”Bara kärlek”

Programmet går ut på att deltagarna gifter sig utan att ha träffats innan. Ett av paren som valde att fortsätta vara gifta vid programmets slut var Sofia Lindhe och Anton Pehrson, som gått under namnet ”taco-paret” då programmet flertalet gånger valt att trycka på deras gemensamma kärlek för den mexikanska maträtten.

– I dag är vi trötta, men glada, säger deltagaren Sofia Lindhe i Morogonstudion.

– I går kväll när sista avsnittet sändes var det helt sjukt, det kom så mycket kommentarer i sociala medier och det är bara massa kärlek, säger Anton Pehrson.

Bröt mot reglerna

Paret avslöjar även ett litet regelbrott. Egentligen ska paren tillbringa sista kvällen isär innan de meddelar produktionen om de ska fortsätta vara gifta efter skilja sig. Sista avsnittet visar Anton på ett hotellrum i Stockholm.

– Men när kamerorna hade dragit kom jag upp på ditt hotell, så vi var inte ifrån varandra, säger Sofia Lindhe.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.