Martina Bonnier och Anna Wintour. Foto: TT

Martina Bonnier startar nordisk Vogue

Uppdaterad
Publicerad

Martina Bonnier startar en skandinavisk upplaga av den anrika modetidningen Vogue. Sex tryckta nummer kommer ut under nästa år.

– Språket kommer att vara engelska, säger hon i en intervju med Dagens industri.

Modebranschens mesta medieprofil: Anna Wintour, chefredaktör för amerikanska upplagan av Vogue, har varit inblandad i den skandinaviska satsningen. Det säger Martina Bonnier, tidigare chefredaktör på Damernas värld, till Dagens industri.

Skandinaviska Vogue lanseras under nästa år i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Språket kommer att vara engelska och upplagan både fysisk och digital. 

– Jag tror att man måste återinföra kraften i att ha en prenumeration. Idag näthandlar alla, när man gör det så ska det ju vara en upplevelse. Jag vill paketera tidningen mycket mer ambitiöst, säger Martina Bonnier till DI. 

Vogue är världens äldsta modemagasin som fortfarande publiceras. Den första, amerikanska versionen grundades i USA 1892. Sedan dess har det startats en mängd olika upplagor runt om i världen. 1905 köpte förlaget Condé nast tidskriften, och har nu alltså slutit ett avtal med Martina Bonnier om en ny, skandinavisk upplaga. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.