Martina Haag regidebuterar. Foto: Anders Wiklund/TT

Martina Haags ”Det är något som inte stämmer” blir film

Uppdaterad
Publicerad

Martina Haags böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt” slås ihop och blir film som ska visas i Viaplay, rapporterar Filmtopp.

I ”Det är något som inte stämmer” upptäcker huvudpersonen Petra att hennes make sedan många år har en affär när ett par ljusstakar placerats i sovrummet i sommarstugan på ett suspekt sätt.

I Boken varvas berättelsen om uppbrottet med en historia om en resa till fjällen där Petra ska hitta tillbaka till sig själv som stugvakt och inleder en relation med en ny man.

Fjälldelen kommer i filmen att bytas ut mot högstadieskildringen i Martina Haags bok ”Livet går så fort. Och så långsamt”.

Regidebut

Alexandra Rapaport kommer att spela den vuxna Petra och Ella Hammarsten Liedberg spelar tonårsversionen av samma rollfigur. Petras make kommer att spelas av Shanti Rooney och tonårs-Petras föräldrar gestaltas av Gustaf Hammarsten och Jessica Liedberg.

Martina Haag kommer själv att stå för regin och gör därmed sin regidebut, skriver Filmtopp. Premiären blir nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.