Foto: TT

Al-Jazeera stängs ned i Saudiarabien

Publicerad

Den qatariska tv-kanalen al-Jazeeras redaktion i Saudiarabien har stängts av landets myndigheter. Kanalens egyptiska webbsajt blockerades redan för ett par veckor sedan under den pågående diplomatiska konflikten i området.

Tv-kanalen anklagas av det saudiska kulturdepartementet för att ”stödja terrorgrupper” och för att ”försöka splittra den saudiska regimen”, uppger landets nyhetsbyrå SPA.

Nedstängningen av al-Jazeeras redaktion, med huvudsäte i Doha i Qatar, skedde i samband med att Saudiarabien, Egypten, Förenade Arabemiraten, Bahrain och Jemen brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar, som man anklagar för att stötta terrorism och islamistiska extremistgrupper.

Blockerades i Egypten

Det är inte första gången kanalen hamnar i blåsväder – redan för två veckor sedan blockerades al-Jazeeras egyptiska redaktion av landets myndigheter.

Den egyptiska regimen genomförde då en blockad av 21 webbsajter som de anklagade för att ”stödja terrorism” och ”sprida lögner”.

Läs mer: Stor medieblockad i Egypten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.