Foto: Skärmdump Twitter & Carolyn Kaster/AP/TT

Antisemitisk Reddit-användare bakom Trumps våldsvideo

Uppdaterad
Publicerad

Våldsvideon som USA:s president Donald Trump under helgen twittrade uppges komma från en islamofobisk och antisemitisk användare på den amerikanska forumsidan Reddit.

Som SVT tidigare rapporterat har USA:s president Donald Trump twittrat en våldsvideo där han utanför en wrestlingring misshandlar en person vars ansikte täcks av tv-kanalen CNN:s logga.

Reaktionerna har därefter inte låtit vänta på sig och CNN var tidiga med att i ett uttalande replikera den amerikanska presidentens tweet.

”Det är en sorgens dag då USA:s president uppmanar till våld mot reportrar”, skriver mediebolaget i ett uttalande.

Men den amerikanske presidenten var inte den första att posta videon. The Washington Post rapporterar att videon laddades upp på den amerikanska forumsidan Reddit av en person med en historik av att posta rasistiska och homofobiska inlägg.

Tidigare har användaren bland annat skrivit inlägg om att knivhugga muslimer. Därtill har användaren – under alias HanAssholeSolo – också postat ett meme där davidstjärnan placerats invid bilder på journalister vid CNN, uppger Haaretz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.