SVT Nyheter värvar Expressens reporter Diamant Salihu.

Diamant Salihu rekryteras till SVT:s riksnyheter

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Television rekryterar journalisten Diamant Salihu som reporter till SVT:s riksnyheter. Han kommer senast från Expressen där han riktat in sig på främst samhälls- och kriminaljournalistik. – Jag är verkligen supertaggad, säger Diamant Salihu om det nya jobbet.

Diamant Salihu har under många år varit reporter på Expressen där han gjort flera granskningar och reportage. På SVT räknar han med att få jobba vidare med just samhälls- och kriminaljournalistik som bevakningsområden.

– Jag är verkligen supertaggad inför att få ta del av all den kompetens som finns i SVT-huset, och jag tror också att jag har mycket erfarenhet att bidra med efter elva år på Expressen, säger Diamant Salihu i ett pressmeddelande.

Börjar på SVT i höst

Diamant Salihu tillträder sin tjänst på public service-företaget SVT den 1 september.

– Diamant Salihu är en mycket skicklig, drivande och modig reporter som kommer att bli en lysande förstärkning av riksnyheterna, säger Charlotta Friborg, tillträdande programchef för SVT:s riksnyheter, i ett pressmeddelande.

Dömdes efter journalistisk granskning

Som journalist vid Expressen granskade Salihu bland annat vapenhandeln i Malmö år 2010. I samband med granskningen dömdes Salihu, tillsammans med Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Expressens dåvarande nyhetschef Andreas Johansson, för vapenbrott år 2013. Domen chockerade många publicister då den bland annat ansågs undergräva journalistikens uppdrag.

”Förutsättningarna för att bedriva undersökande journalistik i Sverige står på spel”, varnade Reportrar utan gränser för och Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling kallade domen för ”ovärdig i ett demokratiskt samhälle”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer