Josefin Johansson, ny programledare för Smartare än en femteklassare. Foto: TT

Josefin Johansson tar över Smartare än en femteklassare

Uppdaterad
Publicerad

Komikern Josefin Johansson tar över nästa säsong av SVT:s Smartare än en femteklassare efter Lasse Kronér.
– Jag blev superglad. Jag älskar att leka, skoja och att prata med människor, säger hon till TT.

Beskedet om att Lasse Kronér hoppar av den kommande säsongen av Smartare än en femteklassare i samråd med SVT kom i början av november. Nu blir det i stället Josefin Johansson, som tidigare har synts i bland annat Syskonen och i Extra! Extra!, som ska leda programmet. Hon blev glad när hon blev tillfrågad.

– Det känns så klart också lite läskigt, det är första gången jag leder ett sådant stort tv-program. Det är också så himla mycket regler i sådana här sällskapsspel, säger hon.

”Mycket gemensamt”

Programmet går ut på att vuxna sätts på prov i låg- och mellanstadiekunskap. Josefin Johansson säger att hon tror att hon kanske kommer att förstå barnen mer än de vuxna tävlande.

– Jag har insett att barn och jag har ganska mycket gemensamt. Vi har samma intressen och samma stilideal. Det känns ibland som att jag ser ut som att jag är Dolly Styles mamma, med olika pasteller, säger hon.

Blev polisanmäld

Lasse Kronér hoppade av Smartare än en femteklassare sedan han några veckor tidigare hade blivit polisanmäld för sexuellt utnyttjande av en tidigare praktikant på Doobidoo. Det ska röra händelser som ligger några år tillbaka i tiden.

– Ganska tidigt i november insåg vi att vi inte visste hur lång tid det skulle ta. Det har visat sig vara rätt val, för det har dragit ut på tiden också. Lasse insåg själv också att det skulle bli svårt, med den pressen som han befann sig under där, säger Christina Hill, programchef för SVT Göteborg.

Hon säger att de är nöjda med Josefin Johansson som programledare den kommande säsongen.

– Vi har varit sugna på att få jobba med henne länge, säger Christina Hill.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer