Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barbara Walters slog igenom i morgon-tv på 1960-talet och blev 1976 den första kvinna att utses till permanent programledare för en nyhetssändning på kvällarna. Foto: Jason Szenes/TT

Legendariska tv-stjärnan Barbara Walters död

Uppdaterad
Publicerad

Barbara Walters, en av amerikansk tv:s största profiler genom tiderna, har gått bort uppger ABC News. Walters blev 93 år.

“Barbara Walters gick bort fridfullt i sitt hem omgiven av sina närmaste. Hon levde sitt liv utan att ångra någonting. Hon beredde vägen inte bara för kvinnliga journalister, utan för alla kvinnor”, säger Walters publicist Cindi Berger i ett uttalande.

Barbara Walters slog igenom i morgon-tv på 1960-talet och blev 1976 den första kvinna att utses till permanent programledare för en nyhetssändning på kvällarna. Under 25 års tid var hon programledare och stjärnintervjuare för samhällsmagasinet ”20/20”, lika säker med presidenter och andra statsmän som med filmstjärnor och idrottsmän.

1997 lanserade hon dessutom det populära pratprogrammet ”The view”.

Under sin långa karriär intervjuade hon bland andra Barack Obama, Richard Nixon och flera andra världsledare.

Efter 53 år som en av USA:s mest kända tv-personligheter gick hon i pension 2014, vid 84-års ålder. I det sista avsnittet av sitt program ”The view” gästades hon av Hillary Clinton och Oprah Winfrey.

Hör Michael Douglas kärleksförklaring till tv-journalisten, och se andra glimtar ur hennes liv i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.