Foto: TT

Lena Sundström ny programledare i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Journalisten och författaren Lena Sundström börjar på SVT. Hennes första uppdrag blir att arbeta med en kommande programserie om yttrandefrihet som sänds 2016.

Nyligen kom beskedet att den grävande reportern Fredrik Laurin kommer tillbaka till Uppdrag granskning. I dag presenterar SVT sina andra nyrekretering till samhällsredaktionen i Göteborg, författaren och journalisten Lena Sundström.

Hyllad

Sundström är en av Sveriges mest etablerade journalister känd för sina reportage i bland annat Dagens Nyheter. Hon har även skrivit ett antal böcker. Bland dem ”Spår” som hon dessutom nominerades till Augustpriset för.

– Jag är otroligt glad över de uppdrag jag har haft för Dagens Nyheter under de senaste två åren, men det var omöjligt att säga nej till en sådan här möjlighet. Att få jobba med stora samhällsfrågor på lång sikt, på mitt sätt, men också som en del av en stor samhällsredaktion. Det vill jag vara med om, säger hon i ett pressmeddelande.

Hennes första uppdrag blir att arbeta med en programserie om yttrandefrihet som kommer sändas 2016.

Namn: Lena Sundström.
Född: 8 mars 1972 i Seoul. Uppvuxen i Kristianstad.
Yrke: journalist, författare och programledare.
Karriär: Började som journalist på Piteå-Tidningen. Har därefter skrivit för bland annat Metro, Dagens Arbete, Aftonbladet och Dagens Nyheter. Programledare för Kalla fakta i TV4. Debuterade som författare 2005 med ”Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar”. Har därefter gett ut böckerna ”Känns det fint att finnas en dag till?”, ”Världens lyckligaste folk: en bok om Danmark” och ”Spår”. Har även gjort två dokumentärfilmer, ”Världens lyckligaste folk” och ”Dom kallar oss rasister”.

Källa: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer