Foto: AP/TT

”Märklig” intervju med Drew Barrymore ifrågasätts

Uppdaterad
Publicerad

En intervju med skådespelaren Drew Barrymore i ett egyptiskt flygmagasin har väckt frågor sedan det råder oklarheter om intervjun med tidningen ens ägt rum.

En tweet från den amerikanska politiska analytikern Adam Baron har fått flera ögonbryn att höjas. Baron har fotat av en intervju med Drew Barrymore i EgyptAirs flygmagasin och kallar den för ”surrealistisk”.

I artikeln står det bland annat att Barrymore valt att göra en paus i karriären för att fokusera på att vara mamma på heltid – något som fått läsare att ifrågasätta artikelns äkthet eftersom Barrymore bara för några månader sedan gjorde en intervju med tidningen Working mom magazine, där hon säger det motsatta, skriver Buzzfeed.

En talesperson för skådespelaren säger till sajten att Drew Barrymore inte ”deltagit i någon intervju” med EgyptAir.

Nekar till anklagelsen

Flygbolaget försvarade sig i en tweet och skriver att intervjun genomfördes av Aida Takla-O'Reilly, en tidigare medlem av Hollywood foreign press (som bestämmer vem som vinner Golden globes).

Takla-O'Reilly hade tidigare skrivit en artikel om Barrymore i ett annat, arabiskspråkigt, magasin och säger att artikeln i allra högsta grad är äkta.

Enligt Barrymores talespersoner har Takla-O'Reilly dock inte genomfört en enskild intervju med Drew Barrymore, utan snarare tagit citat från en presskonferens. Stjärnan själv har inte uttalat sig om artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.