Gratistidningen Metro delas ut dagligen i Sveriges tre största städer. Foto: TT

Metro Sverige säljs för 50 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Kinnevik säljer Metro Sverige till Mats Qviberg-sfärens investmentbolag Custos för 50 miljoner kronor. Gratistidningen delas ut dagligen i Stockholm, Göteborg och Malmö och har omkring en miljon dagliga läsare.

Affären kommer kort efter att AB Custos köpte affärssajten Realtid. Nu går Custos vidare och köper den internationella gratistidningen Metros svenska utgåva, uppger den tidigare ägaren Kinnevik i ett pressmeddelande. Metro Sverige grundades 1995 och har omkring en miljon läsare enligt den senaste Orvesto-undersökningen.

”Försäljningen av Metro Sverige är i linje med Kinneviks strategi att fokusera portföljen på våra större digitala konsumentvarumärken. Vi har under en tid utvärderat strategiska alternativ för Metro Sverige och har nu hittat en lösning som vi tror är bra för alla parter”, säger Joakim Andersson, tillförordnad vd för tidigare ägaren Kinnevik, i ett pressmeddelande.

Internationellt sett är Metro en av världens största dagstidningar. Den ges ut i 23 länder och sammanlagt 18 miljoner läsare. Förutom själva tidningen ingår även Metromode, Metrojobb.se och Studentkortet i affären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Metro och Qviberg

Mer i ämnet