Foto: TT

TV4 anmäls till DO av ”Äntligen hemma”-producent

Publicerad

En tidigare exekutiv producent på TV4 anmäler kanalens ledning till Diskrimineringsombudsmannen, enligt DN.

Frida Olsson, tidigare exekutiv producent för programmet ”Äntligen hemma”, anmäler TV4:s vd Casten Almqvist, innehållsdirektören Åsa Sjöberg, kanalchefen Fredrik Arefalk och den digitala programchefen Anna Rastner till DO.

I en intervju i Dagens Nyheter säger hon att hon redan för snart två år sedan försökte initiera en internutredning av anklagelser om sexuella trakasserier från programledaren Martin Timells sida, men att en sådan stoppades av TV 4.

– Cheferna på TV4 försöker skjuta ifrån sig ansvaret och tona ner allvaret i sin hantering av härvan kring Martin Timell. De måste ställas till svars, säger Frida Olsson till DN.

Programledaren för ”Äntligen Hemma”, Martin Timell, har efter den senaste veckans anklagelser om sexuella trakasserier tagits ur tjänst.

TV4 kallar till branschmöte

TV4 gruppens vd Casten Almqvist har under dagen i ett mejl som skickats till kanalhusen och majoriteten av de stora tv-bolagen kallat till ett branschmöte för att diskutera frågor som uppstått efter de senaste veckornas upprop #metoo.

Under mötet, som ska hållas i slutet av november, är det tänkt att branschrepresentanter ska diskutera strukturella problem och hitta samarbetsmetoder för att hantera dessa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer