Prins Harry och Meghan Markle under Invictus Games i Haag i april. Foto: TT/AP/Peter Dejong

Meghan Markles tv-serie slopas av Netflix

Uppdaterad
Publicerad

När Netflix behöver spara pengar sitter ingen säkert, inte ens en hertiginna full av manusidéer. I tysthet har strömningsjätten bestämt sig för att skippa den animerade serien Pearl som skapats av Meghan Markle, skriver Deadline.

Det var förra sommaren som Meghan Markle och maken prins Harry tillkännagav samarbetet med Netflix. Genom sitt produktionsbolag Archewell Productions ska paret skapa dokumentärer, spelfilm, tv-serier och barnprogram för strömningsjätten. Enligt uppgifter till The Times ska avtalet vara värt närmare en miljard svenska kronor.

Ett av projekten är den animerade serien ”Pearl”, en familjeserie som handlar om en 12-årig flicka som inspireras av en mängd olika inflytelserika kvinnor genom historien, som Meghan Markle skulle producera tillsammans med David Furnish.

Men med vikande prenumerationssiffror och en aktie på nedgång har Netflix fått se över utbudet och Pearl-projektet, som fortfarande befann sig i utvecklingsstadiet, har nu fått stryka på foten.

Enligt källor inom Netflix är det dock fortfarande ”hausse” på Archewell-affären med flera kommande projekt, exempelvis dokumentärserien om Invictus games. Serien handlar om prinsens idrottstävling för militära veteraner som har blivit handikappade under tjänstgöring. Tävlingen grundades 2014.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.