Jim Caviezel och Mel Gibson under inspelningen av The passion of the Christ, 2004. Foto: AP/TT

Mel Gibson gör uppföljare till Passion of the Christ

Publicerad

14 år efter framgångarna med Passion of the Christ, filmen om Jesus sista timmar i livet, står det klart att regissören Mel Gibson arbetar med en uppföljare.

Gibson har tidigare antytt att en uppföljare kan bli aktuell, och att den i så fall skulle skildra Jesu återuppståndelse.

– Återuppståndelsen. Stort ämne. Herregud, sa Mel Gibson i en intervju med USA Today 2016.

– Vi försöker skapa en berättelse som är både bildligt tilltalande och upplysande, utan att det blir konstigt, fortsatte han.

Återuppstår i rollen som Jesus

Två år senare tycks den berättelsen har tagit form. I en intervju med USA Today berättar skådespelaren Jim Caviezel att arbetet med uppföljaren har inletts och att han kommer att återvända till sin roll som Jesus i den nya filmen.

Enligt Caviezel har Gibson hittat en lösning på hur den bibliska berättelsen kan skildras på vita duken, och slår på stora trumman inför sina egna förhoppningar på projektet.

– Jag tänker inte berätta hur han kommer göra det. Men jag kan säga såhär mycket: Gibsons film kommer bli den största filmen någonsin. Den är så bra, säger Jim Caviezel.

Kontroversiell skildring

Något releasedatum är ännu inte klart. The Passion of the Christ hade premiär 2004, och är med sina biointäkter på 4,7 miljarder kronor en av de mest framgångsrika religiösa dramerna i modern tid.

Filmen fick ett blandat mottagande från internationella kritiker, och blev kontroversiell. Den mottog omfattande kritik för sin våldsamma innehåll och anklagades för att innehålla förtäckt anti-semitism.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.