Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Johan Nilsson/TT

Melloartisten Kiana om att ha Loreen som förebild: ”Hon är som mamma typ”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag debuterar artisten och skådespelaren Kiana Blanckert i Melodifestivalen – samma dag fyller hon 16 år. Därmed blir hon den yngsta av årets tävlande artister.

Tidigare känner vi igen Kiana Blanckert från hennes medverkan i Talang och från huvudrollen i musikalen ”Trollkarlen från Oz”.

På lördag öppnar hon startfältet i Malmö med sitt bidrag ”Where did you go”, som hon beskriver som ett poppigt shownummer. 

Melodifestivalen 2023

– Jag är jättetaggad. Jag har bara sådana härligt spända nerver, så det känns bara bra just nu, säger Kiana.

Bland mellohistorians yngsta

Förutom att tävla i Melodifestivalen på lördag firar hon även sin födelsedag. Hon blir då en av de yngsta artisterna att tävla i festivalens historia.

– I början så kändes det typ som att jag var en bebis som gick in en vuxenmiljö. Jag var lite orolig att folk skulle se mig som ett litet barn, men det har jag inte alls upplevt.

Ser upp till Loreen

Trots att de möts som rivaler i lördagens deltävling så nämner hon artisten Loreen som en av sina största förebilder från föregående Melodifestivaler.

– Hon är som mamma typ. Jag har sett upp till henne sedan jag var fem kanske, säger Kiana.

Hör Kiana om att möta sin stora förebild i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet